Policie zasahovala kvůli muži se zbraní v panelovém domě v Kralupech

Policisté ze zásahové jednotky dnes zadrželi pětadvacetiletého muže, který chodil po panelovém domě v Kralupech na Vltavou na Mělnicku se střelnou zbraní a vyděsil tím ostatní nájemníky. V jeho bytě kriminalisté zajistili krátké i dlouhé airsoftové zbraně. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, případ zatím policisté vyšetřují jako nebezpečné vyhrožování se zbraní, řekla ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Událost byla hlášena kolem 15:00, na mladíkovo chování upozornili policii ostatní nájemníci. Muž podle mluvčí nikoho nenapadl ani přímo neohrožoval, chodil však po společných prostorách domu se zbraní a u nájemníků tím vyvolal obavy.

"Dostali jsme na linku 158 oznámení o pohybu muže se zbraní po panelovém domě. Na místo okamžitě vyjely hlídky policistů, které prohledaly veškeré prostory domu včetně sklepů. Muž se mezitím zavřel ve svém bytě," uvedla Schneeweissová.

Kvůli informacím o střelné zbrani byla na místo povolána zásahová jednotka, která nájemníka v bytě zadržela a zajistila u něj krátké i dlouhé airsoftové zbraně. Při zadržení policisté použili donucovací prostředky, konkrétně hmaty a chvaty. Následně muže odvezli na služebnu.

"Prozatím jsme celou věc kvalifikovali jako nebezpečné vyhrožování se zbraní, ale kvalifikace se samozřejmě může na základě výslechu a dalších úkonů změnit, " dodala mluvčí.

Témata: Policie ČR | krimi

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější