Karel Gott už dva roky chybí na hudební scéně. Jak si ho lidé připomenou?

V říjnu uplynou dva roky od smrti zpěváka Karla Gotta, jeho odkaz ale žije dál. Připomeňte si s námi úspěchy mnohonásobného Zlatého slavíka i plánované připomínkové akce.

Karel Gott.

Karel Gott zemřel 1. října 2019 ve věku 80 let po vleklých zdravotních potížích. Jen krátce předtím fanouškům oznámil, že mu lékaři diagnostikovali akutní leukémii. Již o několik let dříve se navíc potýkal s rakovinou mízních uzlin. 

Fanoušci si ho ale samozřejmě pamatují plného energie během jeho desetiletí trvající kariéry, která odstartovala v druhé polovině padesátých let minulého století. 

Plzeňský rodák ji orámoval velkou řadou ocenění, především se v tomto ohledu zmiňuje neuvěřitelných 42 triumfů v anketě popularity Zlatý, respektive Český slavík. Byl navíc jedním z mála tuzemských interpretů, který v dobách minulého režimu bodoval na Západě, hlavně v Německu.

Přesně za týden, tedy ve čtvrtek 30. září, dostanou Gottovi příznivci jedinečnou možnost si jej připomenout. Do kin totiž vstoupí dlouho očekávaný dokument Karel režisérky Olgy Špátové. Půjde o nejvýraznější připomínku výročí zpěvákova odchodu.

Na příští rok pak vdova Ivana po předchozích odkladech kvůli koronaviru naplánovala dvě velké koncertní pocty Gottovi. Uskuteční se ve dnech 19. a 20. června v pražské O2 areně. 

Témata: Karel Gott

Nejnovější