Apple představil dva nové modely MacBooků

Americká společnost Apple dnes představila dva nové modely notebooků MacBook Pro, které budou mít její nové vlastní čipy. Doposud nejvýkonnější notebooky Applu měly čipy od Intelu. Oba počítače se začnou dodávat příští týden.

MacBook

Laptopy MacBook Pro budou mít obrazovku o úhlopříčce 14 a 16 palců (35,6 a 40,6 cm). Cena bude začínat na 1999 USD (43.900 Kč) u menšího modelu a 2499 USD (54.800 Kč) u většího modelu.

Dva nové čipy Applu se nazývají M1 Pro a M1 Max. Mají mít vyšší výkon než předchozí čipy M1, ale zároveň potřebují méně energie než konkurenční čipy firem Intel a Advanced Micro Devices. To se projeví v lepší výdrži baterie.

Firma již dříve do některých MacBooků a stolních počítačů Mac Mini a iMac umístila první generaci vlastního čipu M1. Nejvýkonnější notebooky Apple však zatím měly čipy od Intelu.

Apple také představil třetí generaci svých bezdrátových sluchátek AirPod s funkcemi prostorového zvuku. Nová sluchátka jsou také odolná vůči potu a vodě pro použití při cvičení. Budou mít některé zvukové funkce, které se dříve nacházely u dražších AirPods Pro. Nová sluchátka se začnou prodávat příští týden za cenu 179 USD (3900 Kč).

Přídavná zařízení jako AirPody bývají v době předvánoční nákupní sezony oblíbeným prodejním artiklem. Staly se také jednou z nejrychleji rostoucí kategorií Applu.

Témata: Apple | MacBook

Vědci spočítali, kolik lidí trpí obezitou. Číslo je alarmující

02.03.2024 10:10 Podle serveru BBC, který se odvolává na studii zveřejněnou v odborném časopise The Lancet, je na…

Související:

Nejnovější