Apple vyhoví požadavkům EU, přidá do telefonů iPhone konektor USB-C

Společnost Apple se rozhodla splnit požadavky Evropské unie a představí svůj nový iPhone s nabíječkou USB-C, kterou EU stanovila jako standard pro unijní trh. Uvedla to agentura Bloomberg s tím, že iPhone, který Apple plánuje představit příští týden, bude zřejmě už vybaven touto nabíječkou.

iPhone, ilustrační fotografie.

Apple dosud využíval svůj vlastní adaptér s názvem Lightning, na rozdíl od konkurence, která přešla právě na USB-C. Většina nových Apple produktů, jako jsou například nejnovější tablety iPad, ale již využívá nabíječky s USB-C. Tento konektor však nebyl zatím implementován do iPhone.

Apple kritizoval požadavek EU na jednotnou nabíječku, s tím, že toto nařízení brzdí inovace. Evropská unie schválila nařízení, které nařizuje výrobcům telefonů přejít na jednotnou nabíječku do prosince 2024 s cílem snížit elektrotechnický odpad a usnadnit spotřebitelům používání jedné nabíječky.

Podle agentury je pravděpodobné, že posledním modelem iPhone s konektorem Lightning je iPhone 14, a model iPhone 15, který Apple pravděpodobně představí na nadcházející prezentaci 12. září, bude již vybaven nabíječkou USB-C.

Zatím není jasné, zda Apple provede globální změnu produktu, nebo zda pouze přizpůsobí své telefony pro evropský trh. Očekává se, že změny budou součástí nových modelů iPhone 15 a iPhone 15 Pro, což umožní uživatelům používat jednu nabíječku pro různé Apple zařízení a zároveň by mohlo zrychlit přenos dat u nových iPhonů.

Témata: Apple | iphone

Související:

Nejnovější