Čechomor a Kandráčovci v unikátním spojení: Singl s klipem už je, turné přijde brzy

Skupina Čechomor navázala na příjemnou spolupráci se slovenskými Kandráčovci a nahrála s nimi píseň Byla vojna. Singl vychází právě dnes a doprovází jej klip. Obojí pak předznamenává společné turné obou hudebních seskupení.

Čechomor a Kandráčovci v unikátním spojení

Čechomor i Kandráčovci staví na folkloru. Mají na něj ale trochu jiný pohled, a právě tento fakt je vzájemně obohacuje a skýtá atraktivní možnosti. Tak vznikla první společná nahrávka: „Skladbu Byla vojna jsme natočili už dříve, ale napadlo nás, že bychom ji s Kandráčovci mohli vzkřísit. Oni dodali kus svého umu, takže má i česko-slovenský text, a v novém kabátu je zase jiná a dokonalá,“ říká zpěvák a houslista Karel Holas.

Singl doprovází klip, který vznikl ze záznamu společného vystoupení na podporu Ukrajiny. Mimořádnost koncertu podtrhla skutečnost, že se odehrával na dvou místech současně: „Hráli jsme spolu přes hudební most a s výsledkem jsme byli spokojení. Vybralo se přes 12,5 milionu korun,“ upřesňuje zpěvák a kytarista František Černý.

Čechomor a Kandráčovci - Byla vojna (Official Video) (2:55) | zdroj: YouTube


Singl a klip jsou ochutnávkou společného turné chystaného na červen: „Kromě aktuálního singlu zahrajeme mnoho dalších společných písní. Po našem prvním soustředění, které proběhlo v březnu v Praze, je jasné, že tato spolupráce bude velkolepá,“ přibližuje koncertní podobu Karel Holas a dodává: „Diváci neuvidí dvě samostatná představení, ale kapely se v průběhu večera několikrát propojí v jeden celek a budou hrát bez přestávky 3 hodiny. Připojí se samozřejmě i Martina Pártlová a vystoupí ještě náš občasný host Voxel.“

Témata: Čechomor

Nejnovější