Česká policie zahájila úkony v případu vraždy na dovolené v Tunisku

Kriminalisté z Moravskoslezského kraje zahájili úkony trestního řízení v případu vraždy na dovolené v Tunisku, které se měla dopustit česká občanka na svém manželovi. Policie chce být připravena na situaci, kdy by žena byla předána českým úřadům.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

"Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy a v současné době provádí procesní úkony. Tyto byly zahájeny z důvodu, pokud by se tuniská strana rozhodla případ předat k trestnímu řízení do ČR," uvedla policie v pondělí na twitteru.

Policisté už dříve sdělili, že zažádali o poskytnutí informací a současné nabídli tuniským kolegům pomoc v rámci mezinárodní justiční spolupráce. Tou dobou platilo, že o součinnost požádáni nebyli.

Manželský pár z Česka odletěl 18. července. Na dovolené pak došlo k podezřelému úmrtí muže. Pitva v rámci průběžného šetření měla odhalit stopy škrcení na krku.

Žena se k činu doznala. Podle deníku Blesk to vyplývá z vyjádření mluvčího soudu Mahdi Farida Ben Jahhy, který zároveň uvedl, že soud vyjádřil souhlas se zadržením české turistky pro podezření z účasti na vraždě manžela. "Obviněná žena zůstává ve vazbě do ukončení šetření, která mají odhalit příčiny a okolnosti činu," dodal.

Neteř podezřelé, která ji původně hájila, sdělila televizi CNN Prima News, že teta během telefonního hovoru přiznala, že manžela usmrtila. "Věřili jsme, že by se to nemohlo stát. Bohužel realita je jiná," poznamenala.

Podle příbuzné došlo mezi manželi na dovolené ke konfliktu, jemuž předcházelo delší problematické období. "Prý říkal, že ji udusí, tak ona to asi udělala dřív," popsala. "Ptala jsem se jí, proč se radši nesebrala a nešla pryč," pokračovala žena, která nechápe, proč jí teta rovnou neřekla pravdu. "Já ji pak bráním přes média a vypadám veřejně hloupě," dodala.

Témata: Policie ČR | vražda | Tunisko

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější