Doprava se komplikuje. Auto uzavřelo do středy část tunelu na D8, nehody hlásí i D4 a D10

Jeden ze dvou tubusů tunelu Panenská na dálnici D8 u Petrovic na Ústecku bude zřejmě uzavřen až do středy. Důvodem bude nutná kontrola všech technologických zařízení, uvedla policie na twitteru. Na horní části tunelu skončilo dnes ráno vozidlo BMW, jehož řidič se snažil ujet před policisty při přeshraničním pronásledování. Při nehodě tři lidé utrpěli zranění. Neprůjezdný je tubus ve směru z Německa.

Pronásledované auto skončilo na horní části tunelu Panenská na D8, tři zranění

Doprava do jednoho tubusu byla svedena už v sobotu po 22:30, kdy při přepravě nadměrného nákladu bylo poškozeno dopravní značení a technologické zařízení tunelu ve směru na Prahu. Dnes ráno tam havarovalo auto poté, co jeho řidič najel na retardér. "Následně zřejmě v důsledku velké rychlosti přeletěl přes oplocení, několikrát se s autem převrátil a vozidlo zůstalo zdemolované stát na horní části tunelu," uvedl na webu policie mluvčí Daniel Vítek. Zraněné snesli z ochozu tunelu k sanitce hasiči. Okolnosti nehody se podle Vítka dál vyšetřují. Havarované vozidlo již bylo z tunelu odstraněno.

Na D4 a D10 bourala v dešti osobní auta, cestující skončili v nemocnicích

Na dálnici D10 u Březiny na Mladoboleslavsku dnes v deštivém počasí havarovalo osobní auto, po nehodě skončilo na střeše. Dva lidé utrpěli zranění, dálnice byla ve směru na Prahu téměř hodinu zcela neprůjezdná. Podobná nehoda se stala také na D4 na Příbramsku. Řidič osobního auta na mokré vozovce nezvládl řízení, sjel z dálnice a narazil do stromu. I v tomto případě cestující skončili v péči záchranářů, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.

První nehoda byla hlášena kolem 10:00 na 63. kilometru ve směru na Prahu. Jednačtyřicetiletá řidička podle mluvčí zřejmě nepřizpůsobila jízdu povaze vozovky a dostala smyk. Z nehody vyvázla bez zranění, její spolujezdkyni vrtulník přepravil do liberecké nemocnice. Zranění utrpělo i dítě, záchranáři ho převezli do nemocnice v Praze. Před 11:00 byl na D10 obnoven provoz jedním jízdním pruhem a po 14:00 byly následky nehody již zcela odstraněny.

Podobná nehoda se stala ve stejné době na 37. kilometru D4 ve směru na Prahu, podle serveru Blesk.cz tam havaroval tenista Jiří Veselý s rodinou. "Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy počasí, dostal smyk, vyjel z dálnice a narazil do stromu," řekla ČTK Richterová. V autě byla kromě řidiče ještě spolujezdkyně se dvěma malými dětmi. Nehoda se podle mluvčí obešla bez vážných následků, záchranáři přesto všechny převezli do příbramské nemocnice.

Při nehodě dvou aut u Karlových Varů zemřelo dítě a matka

Při tragické nehodě dvou osobních aut u Karlových Varů dnes zemřelo dítě a jeho matka. Další tři lidé se při střetu zranili, dva z nich převezl vrtulník do plzeňské nemocnice. Silnice číslo šest směrem na Prahu u střelnice je kvůli nehodě v obou směrech uzavřená, informoval dnes ČTK krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Podle serveru dopravniinfo.cz bude silnice uzavřena přibližně do 14:30.

Nehoda se stala v 10:25. Po střetu aut skončilo jedno z nich na střeše. Na místě zasahovalo pět posádek záchranné služby. Záchranáři aktivovali také leteckou záchrannou službu, která z místa převezla dvě zraněné do fakultní nemocnice v Plzni. Jednoho muže se středně těžkým zraněním převezli záchranáři pozemní cestou do Karlovarské krajské nemocnice.

"Záchranáři poskytli první pomoc také dvěma těžce zraněným osobám na místě, nezletilé dítě a matka, ti ale bohužel svým zraněním podlehli," řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Podle mluvčího policie je silnice uzavřena kvůli přistání vrtulníku i kvůli vyšetřování nehody. Objízdná trasa pro osobní a autobusovou dopravu vede přes ulici Pražská. Pro nákladní dopravu objízdná trasa neplatí.

Fiala a Rakušan zradili ČR, řekl Babiš na schůzi k migračnímu paktu

18.04.2024 13:02 Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší…

Česko bude nadále podporovat firmy vyvážející zboží na Ukrajinu

17.04.2024 21:58 Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na…

Ukrajina dostane první kusy dělostřelecké munice v červnu, uvedl Fiala

17.04.2024 19:00 Ukrajina by mohla dostat první dělostřelecké granáty pořízené v rámci české iniciativy v červnu,…

Zeman se po letech konečně omluvil Šarapatkovi

17.04.2024 16:49 Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku…

Česko eviduje výpadek léku Algifen. Lékaři znají alternativy

16.04.2024 12:28 Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v…

Fialu přijali v Bílém domě. Biden ocenil spojenectví s Českem

15.04.2024 23:40 Americký prezident Joe Biden přijal v pondělí odpoledne místního času v Oválné pracovně Bílého domu…

Česko má nasmlouváno 180 tisíc granátů pro ukrajinskou armádu, řekl Fiala

15.04.2024 21:53 Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na…

V Česku přibylo za týden téměř 1500 nových případů černého kašle

15.04.2024 16:02 V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní…

Volby do Sněmovny by vyhrálo hnutí ANO

14.04.2024 21:23 Podle posledního průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi (ČT) by opoziční hnutí ANO vyhrálo…

Schillerová si nedokáže představit, že by ANO vytvořilo vládu s SPD

14.04.2024 16:00 Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu ANO, v pořadu České televize Otázky Václava…

Související:

Nejnovější