Facebook a Instagram měly v Česku velké výpadky

Uživatelé sociálních sítí Facebook a Instagram měli v posledních hodinách velké problémy. V Česku totiž došlo k výpadku obou služeb.

Instagram

Výpadky začali lidé hlásit kolem 14:00 a počet hlášení strmě narůstal. Podle serveru DownDetector sociální sítě nefungovaly zhruba do 15:00, pak se začaly opět rozjíždět.

Není zřejmé, zda šlo o chybu společnosti Meta, která obě sociální sítě provozuje, výpadky ale dle serveru evidovali lidé i v zahraničí. Podobně však křivka hlášení stoupala i u jiných služeb, například u Microsoftu či T-Mobilu.

Provozovatel sociálních sítí se k problémům zatím nevyjádřil, podle všeho se ale zdá, že nyní už fungují normálně a počet hlášení uživatelů výrazně klesl.

Enormní výpadky byly naposledy zaznamenány v roce 2021, kdy na podzim nefungovaly nejen sociální sítě, ale i některé služby Googlu a další webové aplikace, jako Twitter či TikTok.

Uživatelé tehdy hlásily problémy s mailovými klienty nebo se službami Googlu, například chatovacími programy Google Hangouts/Chat Google, YouTube nebo s Gmailem.

Celosvětový výpadek Facebooku následně přetížil i část sítě operátora Vodafone a trvalo několik hodin, než se situaci podařilo stabilizovat.

Témata: facebook | Instagram

Související:

Nejnovější