Google brání ruským médiím financovaným státem, aby získávaly peníze z reklam

Společnost Google začala bránit ruským médiím financovaným státem, aby získávaly prostředky z reklam umisťovaných na jejich webových stránkách, v aplikacích a na platformě YouTube, uvedla agentura Reuters s odkazem na vyjádření internetové firmy.

Google.

Rozhodnutí se vztahuje mimo jiné na ruskou televizi RT (Russia Today). K podobnému kroku se po ruské invazi na Ukrajinu v sobotu rozhodla například společnost Meta Platforms, majitel Facebooku.

Google upřesnil, že bude bránit ruským státním médiím v tom, aby používaly jeho reklamní technologii ke generování příjmů na jejich vlastních stránkách a v aplikacích. Média kromě toho už nebudou mít možnost kupovat reklamu prostřednictvím nástroje Google Tools a umisťovat reklamu na platformách internetové společnosti, jako je její vyhledávač nebo emailová služba Gmail.

Také provozovatel internetových stránek pro přehrávaní videí YouTube zakázal v sobotu mediální společnosti RT a dalším kanálům, z nichž některé jsou spojeny s protiruskými sankcemi, aby dostávaly peníze z videí umisťovaných na jeho platformě. YouTube, který patří pod společnost Google, z velké části kontroluje umisťování reklamy.

Témata: Rusko | Noviny / tisk | Google

Vědci spočítali, kolik lidí trpí obezitou. Číslo je alarmující

02.03.2024 10:10 Podle serveru BBC, který se odvolává na studii zveřejněnou v odborném časopise The Lancet, je na…

Související:

Nejnovější