Ignis Brunensis 2021: Na premiérovou dronovou show přišlo v Brně až 5000 lidí

Odhadem 4000 až 5000 lidí sledovalo dnes premiérovou dronovou show v ČR nad Kraví horou v Brně.

Ignis Brunensis

Třetí ohňostroj přehlídky RegioJet Ignis Brunensis odpálený v sobotu 7. srpna nad hradem Špilberk měl název „Pozdravy z Evropy“. Byl sestavený ze sedmi atraktivních a divácky úspěšných částí soutěžních ohňostrojů předvedených na Brněnské přehradě v letech 2016 až 2019. Designér Jaroslav Štolba je se svým týmem Flash Barrandov SFX upravil na hrad Špilberk do mimořádné podívané. Mezi evropskými pozdravy Polska, Německa, Slovenska, Rakouska a Portugalska nechyběl také design Francie, kteří na brněnské přehlídce zvítězili v roce 2018. Velkolepé ohňostrojné finále patřilo Švýcarsku a skladbě Smells Like Teen Spirit kapely Nirvana.

Při historicky první nekomerční dronové show vzalo město Brno diváky do vesmíru

Na sobotu 7. srpna byla k ohňostroji připravená festivalová novinka a dárek města Brna pro diváky Ignis Brunensis – dronová show na Kraví hoře. A byla to novinka i v rámci Česka, protože podobná světelná show s nekomerční tematikou byla předvedena u nás úplně poprvé. Do vzduchu vylétlo ve dvou opakováních před ohňostrojem o pul desáté a po ohňostroji po jedenácté hodině sto svítících dronů, které v osmiminutových show vzaly diváky k ohlédnutí za šedesáti lety člověka ve vesmíru. Postupně byly v komponovaném příběhu k vidění světelné formace letu raketou, planety Země a Měsíce, Marsu, Saturnu i abstraktní obrazce mimozemského života. V závěru obou představení nadchlo návštěvníky Kraví hory pulzující srdce a obří dronový nápis BRNO.

Další ohňostroj v Brně nad Špilberkem příští sobotu 14. srpna

Hned příští sobotu nás čeká letos už čtvrtá ohňostrojná podívaná. Opět to bude mezinárodní projekt a rovnou s ohňostrojným designem čtyř kontinentů a šesti zemí, které se v minulosti účastnily festivalu Ignis Brunensis. Diváci v Brně, nebo po celém světě při živém přenosu na YouTube, se mohou těšit na následující ohňostrojný program – Norsko, Jižní Afrika, Austrálie, Filipíny, Japonsko a Španělsko. Pyromuzikál „Pozdravy z kontinentů a na kontinenty“ v sobotu 14. srpna ve 22.30 hodin.

Související:

Nejnovější