Jaromír Soukup byl odvolán. Přišel o TV Barrandov

Podnikatel Jan Čermák nahradil Jaromíra Soukupa v jednočlenném představenstvu společnosti Barrandov Televizní Studio, jak rozhodla před měsícem valná hromada firmy. Tato změna byla dnes oficiálně zapsána ve Sbírce listin.

Jaromír Soukup

Čermák tímto krokem dokončil převzetí kontroly nad zadluženou televizí Barrandov, kterou Barrandov Televizní Studio provozuje.

V rozhovoru pro server Deník N uvedl, že bude potřeba minimálně rok tvrdé práce na záchranu společnosti. "Nemám pocit satisfakce, jsem unavený. Byl to složitý a dlouhý proces a vím, že nás čeká ještě minimálně rok tvrdé práce," řekl Čermák.

"Převzali jsme vládu nad společností, která má několik set milionů dluhů a je v kritické situaci," dodal. Soukup k tomu poznamenal, že mezi partnery není konflikt a že ostatní záležitosti jsou interní.

V květnu Čermák získal kontrolu nad Soukupovou společností Empresa Media, která vlastní televizi Barrandov. Soukup stále zůstává jedním ze dvou členů představenstva Emprese, spolu s Čermákem.

Na valné hromadě Barrandov TS se podle notářského zápisu zúčastnili vlastníci více než 80 procent akcií a 100 procent přítomných hlasovalo pro odvolání Soukupa. V evidenci skutečných majitelů je Soukup stále uveden jako nepřímý vlastník.

Případů černého kašle zatím neubývá. Navzdory očekávání expertů

03.06.2024 16:27 V Česku se za uplynulý týden potvrdilo 1 502 nových případů černého kašle. Celkem už bylo letos…

Související:

Nejnovější