Jihočeští policisté vyšetřují dvojnásobnou vraždu v Českých Budějovicích

Jihočeská policie prověřuje okolnosti dnešní násilné smrti dvou lidí na českobudějovickém sídlišti Vltava. Policie zadržela podezřelého člověka. Novinářům to dnes sdělil krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Na dotaz ČTK upřesnil, že jde o dvojnásobnou vraždu.

Policie ČR, ilustrační fotografie

Policie věc prověřuje od dnešního dopoledne. "V souvislosti s případem zadrželi policisté podezřelou osobu. Veřejnosti v tuto chvíli nehrozí žádné nebezpečí," uvedl mluvčí bez dalších podrobností.

Jde o čtvrtou letošní vraždu v kraji. Toto pondělí obvinili jihočeští kriminalisté sedmatřicetiletého muže z vraždy mladé ženy v obci u Temelína. Stíhaný je ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. Tragédie se stala minulý týden. Muž je podle policie podezřelý z toho, že ženu ubil k smrti, vraždu podle policistů spáchal zvlášť trýznivým způsobem.

První letošní vražda v jižních Čechách se stala v dubnu na Prachaticku. Z vraždy čtyřiatřicetileté ženy obvinili kriminalisté pětačtyřicetiletého muže. Žena se pohřešovala od 14. dubna. Kriminalisté nakonec objevili její tělo ukryté v objektu na Prachaticku. V květnu obvinila policie sedmadvacetiletého muže z vraždy starší ženy na Jindřichohradecku, hrozí mu až výjimečný trest.

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější