Musk má další problém. Kvůli jeho příspěvku X přichází o inzerenty

Společnosti jako Apple, Disney, Warner Bros Discovery a Lionsgate pozastavily své marketingové aktivity na platformě X v reakci na kontroverzní příspěvek, který sdílel majitel této platformy Elon Musk.

Elon Musk

Uvedl to server The Guardian. Musk oznámil, že společnost X Corp podá žalobu proti organizaci Media Matters a dalším subjektům, které podle něj provedly útok na platformu X.

Media Matters tento týden informovala, že identifikovala inzeráty firem jako IBM a Apple, které se objevily vedle antisemitských příspěvků na síti X. Tyto firmy následně zastavily svou reklamu na této platformě.

Musk dnes na síti X oznámil svůj záměr podat žalobu "Jakmile se v pondělí otevře soud, X Corp podá termonukleární žalobu na Media Matters a všechny, kteří se podíleli na tomto podvodném útoku na naši společnost."

Dále zveřejnil prohlášení, podle kterého Media Matters zkresluje skutečnou situaci na síti X v snaze "podkopat svobodu slova a zavádět inzerenty."

Musk reagoval ve středu na příspěvek, který tvrdil, že Židé podporují "nenávist vůči bělochům". K tomu Musk poznamenal: "Říkáš pravdu."

Témata: Twitter | Elon Musk

Související:

Nejnovější