Musk se s Twitterem stále nedohodli na ukončení soudního sporu

Miliardář Elon Musk a americká internetová společnost Twitter se ještě nedohodli na ukončení soudního sporu, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva obeznámené zdroje. Musk tak zatím nemůže převzít provozovatele sociální sítě, za kterého v úterý nabídl původně dohodnou cenu 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč).

Elon Musk

"Sledujte soudní spis," řekl jeden ze zdrojů. Musk v úterý zároveň informoval soudce, který na soudní spor dohlíží, že se pokouší překonat vzájemnou nedůvěru a najít postup pro uzavření dohody. Před soudem v texaské metropoli Austin má šéf automobilky Tesla a nejbohatší člověk světa vypovídat ve čtvrtek. Druhý zdroj to označil za "bod nátlaku".

"Je to jasná známka toho, že Musk poznal, že vítězství nad vedením Twitteru u soudu je velmi nepravděpodobné a že tato transakce v hodnotě 44 miliard dolarů se tím či oním způsobem uskuteční," uvedl v úterý Dan Ives ze společnosti Wedbush.

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, což zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu.

Firma označuje Muskovy předchozí důvody zrušení dohody za pouhé záminky; podnikatelův postup podle ní souvisí spíše s poklesem cen akcií na burze.

Témata: Elon Musk | Twitter

Související:

Nejnovější