Musk: Twitter vymýtí falešné účty a bude šířit pravdu

Americký miliardář Elon Musk dnes uvedl, že hodlá z internetové sítě twitter vymýtit falešné účty a vytvořit z ní nástroj pro šíření pravdy. Snaží se tak uklidnit inzerenty, kteří se v poslední době od twitteru odvracejí, informovala agentura Reuters. Musk koncem minulého měsíce koupil společnost Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč).

Ilustrační foto

Řada významných podniků, včetně největší americké automobilky General Motors, následně pozastavila reklamu na twitteru kvůli obavám, že nový majitel by mohl uvolnit pravidla pro regulaci obsahu, což by mohlo podpořit nenávistné projevy na síti.

Musk dnes slíbil, že podnik bude tvrdě pracovat na tom, aby se "špatné věci" neobjevovaly vedle reklamy. Twitter podle něj umožní svobodu projevu, aniž by umocnil nenávistné komentáře. Podle Muska je cílem, aby síť byla pravdomluvná, zajímavá a zábavná, napsala agentura Reuters.

V pátek zahájila společnost Twitter rozsáhlé propouštění zaměstnanců s cílem snížit náklady. Podle Muska firma prodělává čtyři miliony dolarů denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu.

Musk po převzetí podniku oznámil, že firma vytvoří radu pro moderování obsahu, ve které budou zastoupena velmi různorodá hlediska. Dodal, že před zasedáním této rady nedojde k žádným zásadním rozhodnutím ohledně obsahu. Dnes uvedl, že sestavení této rady by mohlo trvat několik měsíců.

Musk, který je rovněž šéfem automobilky Tesla, je nejbohatším člověkem na světě. Časopis Forbes tento týden napsal, že Muskovo čisté jmění činí více než 194 miliardy dolarů.

Témata: Elon Musk | Twitter

Související:

Nejnovější