Muži hrozí doživotí za vraždu dítěte v Hradci Králové

Policie v pátek obvinila dvaatřicetiletého muže ze čtvrteční vraždy nezletilého chlapce na hlavním nádraží v Hradci Králové, kde kvůli násilnému trestnému činu probíhala rozsáhlá policejní akce. Muž byl ale nakonec zadržen na místě svého bydliště.

Policie ČR, ilustrační foto

"Klademe mu za vinu, že po předchozí hádce napadl kuchyňským nožem čtrnáctiletého chlapce, který na místě na následky zranění zemřel," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová na adresu obviněného. Tomu teoreticky hrozí i výjimečný trest, tedy doživotí. Policie v nejbližší době podá podnět na vazební stíhání muže.

K vraždě došlo ve čtvrtek kolem půl šesté večer mezi kolejemi a mimo nástupiště na hlavním nádraží v Hradci Králové. Ihned se spustilo rozsáhlé pátrání po podezřelém a na několik desítek minut byl omezen železniční provoz. Obnoven byl kolem 18:45.

Do pátrání se podle Kormošové zapojily desítky policistů. "Varovali jsme občany, aby se podezřelého nepokoušeli sami zadržet, protože mohl být ozbrojen pravděpodobně nožem. Během hodiny se nám ho podařilo zadržet v jeho bydlišti v Hradci Králové," sdělila mluvčí.

Témata: vražda | Policie ČR

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější