Pacient zřejmě pod vlivem drog poničil oddělení urgentní medicíny FN H. Králové

Agresivní pacient v pondělí večer ve Fakultní nemocnici (FN) Hradec Králové poničil vybavení. Zřejmě byl pod vlivem drog, řekla dnes ČTK mluvčí policie Lucie Konečná. Incident, na který upozornila Česká televize, potvrdil ČTK také mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Podle něj k incidentu došlo na oddělení urgentní medicíny, muž způsobil statisícové škody a zůstává v péči lékařů.

Policie ČR, ilustrační foto

"Nikdo z personálu nebyl zraněn. Příjem akutních pacientů byl v době incidentu zajištěn," řekl dnes ČTK Sochor. Lékaři oddělení urgentní medicíny se podle mluvčího nemocnice občas s agresivními pacienty setkávají, ale tento případ je za poslední dobu výjimečný, co do rozsahu poškození vybavení.

Policie přijala oznámení o tom, že agresivní pacient verbálně vyhrožuje personálu a ničí vybavení kolem sebe, v pondělí zhruba ve 20:30. "Když policejní hlídky dorazily na místo, čtyřicetiletý muž byl v mezistropním prostoru. Navázali s ním komunikaci a dostali ho zpět. Do péče si ho poté převzali lékaři," řekla dnes ČTK Konečná.

Královéhradečtí policisté se případem zabývají, zjišťuji výši škody, muž obviněn dosud nebyl. "Na základě stanovené právní kvalifikace budeme dál postupovat," řekla ČTK Konečná.

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější