Personál litoměřické nemocnice napadl v pátek večer cizinec

Personál litoměřické nemocnice napadl v pátek večer třiadvacetiletý cizinec, kterého do nemocnice přivezla záchranná služba. Jednu zdravotní sestru bylo po útoku nutné hospitalizovat.

Policie ČR, ilustrační foto

Útočníka zadržela policie, server TN.cz napsal, že je podezřelý z trestného činu výtržnictví. Příčina útoku není zřejmá.

Muž zaútočil na sestru a lékařku na centrálním příjmu nemocnice. "Mohu potvrdit, že ze strany pacienta, kterého přivezla záchranná služba, tak došlo k napadení personálu a sestra, která ho ošetřovala, musela být hospitalizována," řekla na dotaz ČTK mluvčí společnosti Krajská zdravotní Jana Mrákotová. Společnost litoměřickou nemocnici spravuje. K možným příčinám útoku se mluvčí nevyjádřila.

Policie věc vyšetřuje, informovala ČTK mluvčí policie Veronika Hyšplerová. "Přivolaná policejní hlídka společně s městskými strážníky tohoto muže ihned zpacifikovala, zadržela, převezla do policejní cely a v současné době probíhají procesní úkony," řekla Hyšplerová.

Policie na začátku prosince uvedla, že útoků a agresivity vůči zdravotnickým autoritám, ústavním činitelům nebo zdravotníkům přibývá. Je to například kvůli očkování proti covidu-19. Zatím není jasné, zda má takovou souvislost i tento případ.

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější