Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zdražily

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zdražily. Průměrná cena benzinu stoupla o 84 haléřů na 37,83 koruny za litr, a je tak nejvyšší za posledních skoro osm týdnů. Nafta od minulé středy zdražila o 26 haléřů na 37,67 koruny za litr. Naposledy byl diesel dražší před téměř čtyřmi týdny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje.

Ilustrační foto

Nejlevnější paliva tankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr naturalu v průměru za 37,40 koruny. Naftu na východě Čech prodávají za 37,11 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu vyjde v hlavním městě průměrně na 39,05 koruny. Nafta se v metropoli prodává za 39,19 koruny za litr.

Pohonné hmoty v ČR zlevňovaly vytrvale od konce loňského října. V prvních dnech letošního roku cena rostla, aby následně dva týdny paliva opět zlevňovala. V posledních zhruba dvou týdnech se ceny pohonných hmot vrátily k růstu.

Paliva jsou v současnosti dražší než před rokem. Za benzin tehdy řidiči platili o téměř 1,50 koruny méně než nyní, nafta byla počátkem loňského února levnější skoro o 2,50 Kč.

 

Témata: pohonné hmoty

Související:

Nejnovější