Pohonné hmoty v ČR v minulém týdnu poprvé od konce listopadu zdražily

Pohonné hmoty v Česku v minulém týdnu poprvé od konce listopadu zdražily. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 vzrostla o čtyři haléře na 36,02 Kč/l. Litr nafty se prodává v průměru za 34,98 Kč, což je o šest haléřů více než před týdnem ve středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto

Většinu loňského roku paliva zdražovala. Na maxima se ceny dostaly přibližně v polovině listopadu, kdy litr Naturalu 95 stál v průměru 37,20 koruny a nafty víc než 36 Kč. Od té doby ceny pohonných hmot několik týdnů klesaly, zlevňování ale postupně zpomalovalo.

Benzin je momentálně o 7,98 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 7,74 koruny na litru méně.

Nejlevnější benzin nyní natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr v průměru za 35,63 Kč. Za naftu se platí nejméně v Karlovarském kraji, litr tam prodávají průměrně za 34,48 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 37,26 Kč, litr nafty pak 36,23 koruny.

Témata: pohonné hmoty

Související:

Nejnovější