Policejní manévry v Česku: Z havarované dodávky vyskákaly desítky migrantů

Policie dnes v pražských Holešovicích zadržela tři desítky migrantů především ze Sýrie, které převážel po dálnici D1 řidič v dodávce. Muže, jenž odpovídal popisu řidiče, následně policisté našli v nedalekém parku Stromovka. Hrozí mu až dvouleté vězení. S vozem havaroval poté, co ho ze středních Čech pronásledovali dopravní policisté. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina

Policie ČR

Řidič nezastavil krátce po čtvrté hodině ranní při dopravní kontrole na čtvrtém kilometru D1 ve směru na Prahu a ujížděl do hlavního města. Do jeho pronásledování se zapojilo několik policejních hlídek včetně pohotovostní motorizované jednotky. Dodávka projela přes ulici 5. května a Nuselský most dál až do Argentinské ulice v Holešovicích, kde auto prorazilo závoru u areálu jedné z firem a havarovalo po najetí na kmen stromu.

"Ihned po nehodě začal řidič z místa utíkat a spolu s ním i přibližně 30 migrantů, kteří se ukrývali v nákladovém prostoru," popsal mluvčí.

Policistům se krátce poté podařilo chytit 23 pasažérů, dalších šest pak odhalili piloti vrtulníku Letecké služby v hustém porostu na konci areálu.

"Tyto migranty si na místě převzali policisté z cizinecké policie, kteří budou nyní zjišťovat, zdali mají zažádáno o azyl v některé ze sousedních zemí a jakým způsobem se do České republiky dostali," doplnil Hrdina.

S mužem zadrženým dopoledne ve Stromovce zahájila policie trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. V základní sazbě mu hrozí maximálně dva roky vězení. Pokud by se ale prokázalo, že migranty převážel za úplatu nebo jako člen organizované skupiny, zvýší se horní hranice sazby na pět let.

Témata: uprchlíci | Praha

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější