Policie na Jindřichohradecku našla tělo v sudu zalitém betonem

Policisté obvinili muže a ženu z podílu na vraždě muže ze Slovenska spáchané před deseti lety na Jindřichohradecku. Pachatelé tělo v sudu zakopali pod zem a zalili betonem. Kriminalisté dvojici zadrželi ve čtvrtek, muže stíhají z vraždy a ženu z účastenství na vraždě.

Policie ČR

U soudu jim hrozí trest deseti až 18 let vězení. Na webu jihočeské policie to dnes uvedl její mluvčí Jiří Matzner. U muže vyšetřovatelé podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Informace o zakopaném těle v sudu se podle mluvčího k policistům dostala loni od jejich kontaktu z drogové scény. Pátrání je v říjnu přivedlo do domu na Jindřichohradecku, kde tělo zabalené v látce a ukryté v plastovém sudu našli pod betonovou podlahou ve sklepě. "V sudu je 26letý muž se smrtelným bodným zraněním hrudníku. Kriminalisté zjistili i totožnost této oběti, pocházel ze Slovenska a narodil se v roce 1986," uvedl Matzner.

Vyšetřovatelé pak podle mluvčího týdny zjišťovali, jak se muž ze Slovenska dostal do Jihočeského kraje a kdo a kde ho naposledy viděl. Pátrání je přivedlo k nyní obviněné dvojici, čtyřiatřicetiletému muži ze Slovenska a ženě z Jindřichova Hradce narozené v roce 1993.

Vražda se stala v srpnu 2012. Obviněná podle policistů uspala doma svého přítele a pak dala znamení svému komplicovi, který vstoupil do bytu a v obývacím pokoji uspaného soka usmrtil nožem. "Ve sklepě domu ho pak v plastovém sudu zakopal metr pod podlahu a zalil betonem. Zda se inspiroval známými orlickými vraždami, to možná řekne až u soudu," doplnil Matzner.

Témata: krimi | Jihočeský kraj

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější