Policie obvinila pětadvacetiletého muže z vraždy ženy v Chotěboři

Policie na Vysočině obvinila pětadvacetiletého muže z vraždy třicetileté ženy z Olomouckého kraje. Její tělo našli lidé v pátek ráno v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Muži hrozí trest vězení od 10 do 18 let vězení. K činu se přiznal a je ve vazbě. Novinářům to dnes řekl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie na Vysočině Pavel Kubiš.

Policie ČR

Žena podle něho byla udušená. K přesnému mechanizmu její smrti ani k motivu vraždy nechtěl s ohledem na další vyšetřování sdělovat bližší podrobnosti. Žena žila na Jesenicku. S obviněným mužem se zřejmě znala jen krátce. Předtím pobývala na jiných místech České republiky. Byla matkou kojence, o kterého se starala babička. Muž dosud nebyl soudně trestaný, žena byla souzená za bagatelní trestnou činnost.

Ženino tělo našli lidé v křoví ve Smetanově ulici v Chotěboři brzy ráno. Policie postupně prověřila lidi žijící v okolních domech, v jednom z nich žil i obviněný muž.

Po nálezu mrtvé nařídili kriminalisté soudní pitvu, která prokázala, že zemřela násilnou smrtí. Policie o tom informovala v sobotu večer. Zároveň uvedla, že možného pachatele dopadla.

Policie podle dřívějších informací vyšetřovala loni na Vysočině čtyři činy klasifikované jako vraždy, jedna z nich byla dokonaná. Případ z Chotěboře je letošní první vraždou v kraji.

Témata: Policie ČR | vražda

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Související:

Nejnovější