Policie od března hledá autora anonymních výhrůžek

Kriminalisté od března pátrají po neznámém pachateli, který vyhrožuje útoky na mateřské školky, školy a další takzvané měkké cíle. Chce vyvolat paniku a požaduje finanční částky v bitcinové měně, uvedl na webu policie mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Policie žádá veřejnost o spolupráci.

Policie ČR

Pachatel podle mluvčího výhrůžky rozšiřuje a zintenzivňuje. Ke své činnosti využívá internet, kde se cítí anonymní a v bezpečí. "Jedná se zřejmě o osobu naštvanou a frustrovanou, s finančními problémy, které nedokáže zvládat. Ke zdůraznění své nebezpečnosti se snaží vydávat se za skupinu pachatelů," sdělil Ibehej.

Pachatel například na počátku května vyhrožoval útokem na neurčenou mateřskou školu. Policie proto musela učinit preventivní opatření po celé České republice. Podle Ibeheje si anonym vybírá takzvané měkké cíle, což jsou místa s velkým počtem lidí, ale nízkým zabezpečením proti útokům.

Informace či důkazy, které by mohly vést k objasnění výhrůžek, může veřejnost poskytnout policii na jejím webu či na jakékoli služebně.

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější