Policie pátrá po muži, který s nožem v ruce vykrádá paneláky

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do tří panelových domů v pražských Řepích. S nožem v ruce se pak snažil dostat do některých bytů. Zachytily ho bezpečnostní kamery. Za krádež mu hrozí až dvouleté vězení. ČTK o tom dnes informoval mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Policie ČR

Muž se do domů v ulici Makovského dostal na začátku srpna po druhé hodině ráno. Policie zatím neví, jak překonal zámky vstupních dveří. Po domech se pohyboval s nožem, který měl ostří delší než 15 centimetrů. Proč u sebe nůž měl, policisté zjišťují.

"Podivný hluk upoutal pozornost jedné z nájemnic, která se šla podívat dveřním kukátkem na chodbu, co se děje. Když zjistila, že se jí neznámý muž, s kapucí na hlavě, pokouší překonat zámek vstupních dveří, začala na ně zevnitř bouchat. To zloděje vyplašilo a z domu rychle zmizel," uvedl mluvčí.

Muži je 25 až 30 let, je vysoký 170 až 175 centimetrů, má snědou pleť a štíhlou postavu. Na sobě měl šedou bundu s kapucí, maskáčovou mikinu a černé dlouhé kalhoty s bílým pruhem nad kolenem. Na hlavě měl dioptrické brýle, černou kšiltovku s logem Converse a na nohou černé tenisky Nike a bílým logem na boku a zadní části.

"Pokud tohoto muže na záběrech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR," dodal mluvčí.

Témata: Praha | krimi

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Související:

Nejnovější