Policie prověřuje kamerové záznamy a vyslýchá svědky tlačenice ve Slušovicích

Policie začala prověřovat kamerové záznamy související s děním na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, kde v noci ze soboty na neděli utrpělo zranění osm lidí. Vyslýchá také svědky a analyzuje sociální sítě. Pět zraněných skončilo v nemocnici. Hospitalizováni jsou stále tři lidé, jeden z nich je v těžkém stavu, řekla dnes ČTK mluvčí zlínské krajské nemocnice Dana Lipovská.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Kriminalisté případ prověřují pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Nelze vyloučit, že by skutek mohl být překvalifikován na obecné ohrožení, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

"Tak jako každý případ, i tento případ se vyvíjí. Úprava trestněprávní kvalifikace je možná," uvedla Kozumplíková. V případě těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti by viníkovi hrozilo až čtyřleté vězení, u obecného ohrožení je trestní sazba vyšší.

Podle zjištění policie nastala na schodišti před vstupem na diskotéku tlačenice vzhledem k vysokému počtu návštěvníků, kteří se nemohli dostat dovnitř ani ven. To vedlo k následné panice a zranění osmi lidí ve věku 15 až 20 let. Policisté vyzvali případné další zraněné návštěvníky diskotéky, kteří nevyhledali lékařské ošetření na místě, ale až s odstupem času, aby se ozvali na tísňovou linku 158.

"Hospitalizován je jeden člověk v těžkém stavu, jeden ve středně těžkém stavu, jeden na standardním lůžku. Dva byli propuštěni do domácí péče. Všichni jsou nezletilí," uvedla Lipovská. Více informací vzhledem k věku pacientů nesdělila.

Záchranná služba ošetřila po tlačenici tři muže a pět žen. Někteří byli intoxikovaní alkoholem. Vážná zranění se podle mluvčího záchranné služby Jakuba Omelky vyznačovala bezvědomím a takzvaným crush syndromem. Tento stav vzniká po dlouhodobém stlačení měkkých tkání a následném uvolnění bílkovin, které zneprůchodní ledviny. Pět zraněných převezly sanitky do zlínské nemocnice, dva pacienti skončili na jednotce intenzivní péče dětského oddělení.

O pomoc při prověřování případu požádali policisté také veřejnost. Od návštěvníků diskotéky uvítají bližší informace k incidentu nebo kamerové záznamy. Ozvat se mohou na tísňovou linku 158.

Hasiči zřejmě budou kontrolovat budovu diskotéky, spolupracují také s policií na šetření události. "Zvažujeme kontrolu, dělali by ji kolegové z oddělení stavební prevence," řekl dnes novinářům ředitel krajských hasičů Vít Rušar. "Bude se kontrolovat soulad aktuálního stavu se schválenou požárně bezpečnostní dokumentací, to znamená, zda odpovídají prostory, únikové východy, jejich šířka, kapacita, zda odpovídá tomu, co bylo schváleno. Zda odpovídá aktuální využití jednotlivých prostor tomu, k čemu byly zkolaudovány. Zda to nebylo nějakým způsobem během let změněno bez toho, aniž by to bylo ohlášeno, nebo povoleno ze strany stavebního úřadu, který s námi úzce spolupracuje," uvedl ředitel.

Hasiči podle něj dělali v budově kontroly v letech 2015 a 2018, a to společně s policií při republikových akcích zaměřených na alkohol, drogy a hazard. Hasiči tehdy žádné pochybení nezjistili.

Andrej Babiš se rozchází se svou manželkou Monikou

19.04.2024 19:20 Předseda hnutí ANO a někdejší premiér Andrej Babiš se rozchází se svou manželkou Monikou.

Do letošních eurovoleb se hlásí 30 uskupení

19.04.2024 17:44 Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského…

Slováci vybrali peníze pro českou iniciativu na nákup munice pro…

18.04.2024 21:50 Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro…

Fiala a Rakušan zradili ČR, řekl Babiš na schůzi k migračnímu paktu

18.04.2024 13:02 Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší…

Česko bude nadále podporovat firmy vyvážející zboží na Ukrajinu

17.04.2024 21:58 Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na…

Ukrajina dostane první kusy dělostřelecké munice v červnu, uvedl Fiala

17.04.2024 19:00 Ukrajina by mohla dostat první dělostřelecké granáty pořízené v rámci české iniciativy v červnu,…

Zeman se po letech konečně omluvil Šarapatkovi

17.04.2024 16:49 Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku…

Česko eviduje výpadek léku Algifen. Lékaři znají alternativy

16.04.2024 12:28 Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v…

Fialu přijali v Bílém domě. Biden ocenil spojenectví s Českem

15.04.2024 23:40 Americký prezident Joe Biden přijal v pondělí odpoledne místního času v Oválné pracovně Bílého domu…

Česko má nasmlouváno 180 tisíc granátů pro ukrajinskou armádu, řekl Fiala

15.04.2024 21:53 Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na…

Související:

Nejnovější