Policie řeší nájemnou vraždu, měla si ji objednat státní úřednice

Policistům se dostal na stůl případ objednané nájemné vraždy, ve kterém je stíhána trojice osob. Hlavní aktérkou je podle dostupných informací úřednice, která se chtěla zbavit svého manžela. V případě pravomocného odsouzení může padnout i výjimečný trest.

Policie ČR, ilustrační foto

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) v pátek informovala o zahájení trestního stíhání trojice fyzických osob pro přípravu zvlášť závažného zločinu vraždy a pro přečin nedovoleného ozbrojování.

"Obviněné osoby měly podle našich závěrů ve vzájemné spolupráci připravovat nájemnou vraždu osoby z podnikatelského prostředí, a to s cílem získat pro sebe majetkový prospěch. Dvě osoby jsou stíhány vazebně. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným trest odnětí svobody od 15 do 20 let, popř. výjimečný trest," uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Podle serveru iRozhlas.cz byla kriminalisty obviněna pracovnice Nejvyššího kontrolního úřadu, která si podle jejich zjištění měla přes prostředníka objednat vraždu manžela. Dokonce už měla zaplatit zálohu ve výši 300 korun.

Dozorujícím orgánem ve věci je pražské městské státní zastupitelství.

Témata: Policie ČR | vražda

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější