Policie řešila v pondělí další případy nebezpečného vyhrožování

Pražská policie řešila v pondělí další případy nebezpečného vyhrožování v souvislosti se čtvrteční tragickou střelbou na půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, kterou nepřežilo 14 lidí. Policie o tom informovala na sociální síti X.

Policie ČR, ilustrační foto

"Jen za včerejšek pražští kriminalisté řešili dalších 7 případů nebezpečného vyhrožování (typicky 'teď je řada na mě' a podobné výkřiky) nebo schvalování útoku na FF UK. Naprostá většina těchto hrdinů již byla ustanovena," uvedla policie.

Policejní prezident Martin Vondrášek už v pátek informoval o nejméně osmi událostech, kdy lidé například hrozili napodobením čtvrteční tragické střelby či adorovali pachatele. Čtyři podezřelé osoby byly zajištěny.

Policisté zveřejnili video ze zadržení muže, který jim volal ve čtvrtek o půl jedenácté večer, že se inspiroval střelcem, chce si pořídit zbraň a také zabíjet. Po několika hodinách byl ztotožněn a zadržen. Případ zmínil i sám šéf státní policie. "Nechal jsem se inspirovat, chci zabíjet," sdělil muž podle Vondráška. Podezřelého zadržela zásahová jednotka a bylo zahájeno trestní řízení pro šíření poplašné zprávy.

Čtvrteční tragickou střelbu na půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy nepřežilo 14 lidí. Stejný pachatel má navíc s největší pravděpodobností na svědomí i dvě oběti vraždy v Klánovickém lese, ke které došlo již předminulý týden.

Témata: Policie ČR

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Související:

Nejnovější