Policie už tuší, kdo vraždil v případu dvou mrtvých na Sokolovsku

Policie ve středu zveřejnila nové informace k případu dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku. Všechno nasvědčuje tomu, že na místě došlo k vraždě a následné sebevraždě pachatele. Případ tak bude výhledově s největší pravděpodobností odložen.

Policie ČR, ilustrační foto

Policie obdržela oznámení od jednoho z místních v úterý kolem půl jedenácté dopoledne. Volající uvedl, že slyšel výstřely, po kterých vidí ležet na dvou různých pozemcích u rodinných domů dva muže bez známek života. Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek.

Strážci zákona nalezli na zahradě rodinného domu muže bez známek života a na sousedním pozemku rodinného domu v těsné blízkosti společného plotu dalšího muže bez známek života. "Oba muži měli střelné poranění v oblasti hlavy, kterému na místě bohužel podlehli. Policisté okamžitě místo zajistili a provedli důkladnou prohlídku rodinných domů a přilehlého okolí," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

"Následným šetřením bylo zjištěno, že devětašedesátiletý muž zřejmě přistoupil k plotu oddělujícímu jeho pozemek a pozemek vedlejšího rodinného domu, kde se v tu dobu nacházel sedmašedesátiletý majitel tohoto pozemku. Následně přinesenou krátkou střelnou zbraní zasáhl sedmašedesátiletého muže do oblasti hlavy a poté stejnou zbraní způsobil zranění neslučitelná se životem i sobě," popsal mluvčí, co se na místě činu stalo.

Policisté zajistili střelnou zbraň, která byla držena nelegálně, protože devětašedesátiletý muž nebyl držitelem zbrojního průkazu.

Kriminalisté se případem nadále zabývají, předmětem dalších šetření je především motiv vraždy. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. "V případě, že bude vyšetřováním prokázáno, že sedmašedesátiletého muže opravdu usmrtil devětašedesátiletý muž, tak bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel," dodal Kopřiva.

Témata: vražda | Policie ČR

Policie hledá Asiata, který měl obtěžovat nezletilé dívky v obchodním domě

06.09.2024 21:20 Muž asijského původu dnes opakovaně obtěžoval nezletilé dívky v jednom z pražských obchodních…

Policie zveřejnila statistiky. Vražd meziročně ubylo

02.08.2024 21:09 Policie zveřejnila statistiky kriminality za úvodní půlrok letošního roku. Vražd oproti minulému…

Související:

Nejnovější