Policie z Vysočiny zadržela čtyři migranty

Policie z Vysočiny zadržela v uplynulých dnech čtyři migranty, dva na Pelhřimovsku, dva u dálnice po té, co na dálničním odpočívadle na 137. kilometru ve směru na Prahu opustili kamion. Cizinci byli nejspíš ze Sýrie a Alžírska, čeká je vyhoštění. Novináře o tom dnes informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. Jeli ukryti na podvozku kamionu, který směřoval z Turecka do Německa.

Policie ČR

Cizinci zadržení na dálnici D1 byli zřejmě bratři, obyvatelé Sýrie. Vystoupili z nákladního auta, které směřovalo z Turecka do Německa.

"Po ověření totožnosti a provedených služebních úkonech za přítomnosti tlumočníka jsme jednomu z cizinců vydali rozhodnutí o povinnosti opustit území členských států Evropské unie, včetně vydání výjezdního příkazu s platností do 5. listopadu 2021. Poté byl cizinec propuštěn ze zajištění," uvedla Čírtková.

Druhý má také povinnost opustit EU, protože ale před tím požádal o azyl v Rumunsku, bude se řešit jeho návrat do Rumunska. Do té doby bude v Zařízení pro cizince Vyšní Lhoty v Moravskoslezském kraji.

Muži zadržení u Starého Pelhřimova u sebe neměli žádné doklady, podle mluvčí utekli pravděpodobně z Alžírska. Uvedli, že se do úkrytu v podvozku kamionu dostali v Maďarsku a chtěli do Rakouska.

"S oběma cizinci jsme za účasti tlumočníka vedli správní řízení o jejich vyhoštění a oba byli následně zajištěni a umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince ve Vyšních Lhotách," uvedla Čírtková.

Loni policie na Vysočině zadržela uprchlíky v 29 případech, v některých najednou několik desítek lidí. V roce 2019 bylo stejných zásahů 18.

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Související:

Nejnovější