Policie zadržela muže, který v noci na pátek střílel v Praze

Policie zadržela čtyřiatřicetiletého muže, který v noci na pátek po potyčce několikrát vystřelil proti vchodu do klubu v Masné ulici v Praze a zranil přitom dalšího muže. Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Dnes o tom informoval policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policie ČR, ilustrační foto

Potyčka před klubem v Masné ulici se odehrála v pátek před 01:00. Policie následně zveřejnila výzvu, ve které hledala všechny účastníky bitky, do které se zapojili také vyhazovači z klubu. "Kriminalisté z 1. oddělení Prahy I získali mnoho kladných poznatků, na jejichž základě zanedlouho ztotožnili celou skupinu výtržníků. Také vypátrali postřeleného muže, který měl v oblasti stehna zástřel, což znamenalo, že se střela pořád nachází uvnitř a tak mu zajistili okamžité lékařské ošetření," uvedl dnes Hrdina.

Během několika hodin podle něj policisté zadrželi v Praze 5 i muže ze záznamu podezřelého ze střelby, ale po jeho vytěžení a následném výslechu vyplynulo, že na místě střílel někdo jiný. "Zbraň kterou měl dotyčný u sebe byla plynová pistole, která se tudíž neshodovala se zbraní použitou v Masné ulici. Pátrání tedy pokračovalo dál a během dvou hodin detektivové zadrželi v Praze 1 čtyřiatřicetiletého muže, který se následně k činu doznal," řekl Hrdina.

Během celého pátrání platila podle něj rozsáhlá bezpečnostní opatření, do kterých se zapojilo mnoho policistů ze speciální pořádkové jednotky, pohotovostní motorizované jednotky, zásahové jednotky, kriminální služby a mnoho dalších. "To proto, aby byla zajištěna maximální bezpečnost v pražských ulicích a eliminovali riziko jakéhokoliv dalšího ohrožení," dodal mluvčí.

Témata: krimi | Praha

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější