Policie zadržela podezřelého z vraždy seniorky v Nedvězí na Olomoucku

Kriminalisté zadrželi čtyřicetiletého muže podezřelého z vraždy seniorky v rodinném domě v Nedvězí na Olomoucku. Policejní hlídka její tělo našla ve středu časně ráno, když přijela prověřit oznámení o vloupání do jejího domu. Muž se při výslechu k činu přiznal a byl obviněn z vraždy.

Policie ČR, ilustrační fotografie

U soudu mu hrozí 15 let až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. Novinářům to dnes řekl vedoucí odboru obecné kriminality krajského ředitelství policie v Olomouci Jan Lisický.

Policejní hlídka přijela do rodinného domu v Nedvězí ve středu ráno poté, co přijala oznámení o možném vloupání. "V jednom z pokojů našla 84letou majitelku už bez známek života. Vše nasvědčovalo tomu, že zemřela násilnou smrtí," uvedl Lisický. Na místo proto dorazili krajští kriminalisté, kteří po vyhodnocení stop násilníka odpoledne zadrželi v sousední novostavbě rodinného domu, který je zatím neobydlený. "Nejdříve popíral spojitost s úmrtím, pod tíhou důkazů se ale nakonec doznal," řekl Lisický.

Zadržený muž bydlel v Nedvězí kousek od domu seniorky. Před svým činem zřejmě užil návykové látky a poté se v noci z úterý na středu vydal do sousedčina domu krást. Majitelku fyzicky napadl a následně rdoušením a škrcením usmrtil. Dům pak několik hodin prohledával, až ho nakonec vyrušil syn oběti, kterého lomoz probudil. Zloděj z domu utekl a ukryl se v sousedním neobydleném domě, kde ho policisté odpoledne zadrželi. Krátce předtím si muž podřezal žíly, zřejmě kvůli své bezvýchodné situaci. Byl proto převezen k ošetření do Fakultní nemocnice Olomouce a poté umístěn do policejní cely.

Policie čtyřicetiletého muže obvinila vraždy, které se odpustil zvlášť trýznivým způsobem. Podle Lisického má na svém kontě bohatou trestnou činnost, hlavně majetkové povahy. "Dosud nikdy se ale neodpustil násilné trestné činnosti," řekl Lisický. Pachatel byl podle něj zaměstnaný a jeho majetkové poměry nejsou podprůměrné. Motiv, proč se v noci vydal do sousedčina domu krást, zatím nebyl objasněn. "Vztah k oběti neměl," dodal Lisický.

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější