Policie zveřejnila statistiky. Vražd meziročně ubylo

Policie zveřejnila statistiky kriminality za úvodní půlrok letošního roku. Vražd oproti minulému roku ubylo o deset na 66. Většinu z nich, konkrétně 51, se podařilo objasnit. Trestných činů bylo v prvním pololetí více než 91 tisíc. Celkový počet je nižší než loni.

Policie ČR, ilustrační foto

U vražd převažovaly činy motivované osobními vztahy, do této kategorie se řadí 37 skutků. Policie letos registruje také dvě loupežné vraždy a stejný počet vražd na objednávku.

Nejvíce vražd, konkrétně 12, připadá na hlavní město Prahu. Následuje Ústecký kraj s devíti případy. K jediné vraždě došlo v Olomouckém a Karlovarském kraji. Nejvíce případů se stalo v lednu, kdy jich bylo hned 16.

Kriminalisté loni vyšetřovali 159 vražd, ovšem více než polovina případů zůstala ve stadiu pokusu. Dokonaných vražd bylo 68, zemřelo při nich 81 lidí.

V letošním roce došlo do konce června k 91 315 trestným činům. Loni jich v prvním pololetí bylo o 5472 více. Meziročně především výrazně ubylo majetkových trestných činů. Nepatrný nárůst je naopak evidován u násilných skutků a mravnostních deliktů. O vyšší desítky případů více je letos rovněž případů hospodářské kriminality. Přibylo i vojenských a protiústavních trestných činů, a to ze sedmi na šestnáct.

Policie našla muže z OC Chodov. Je to turista a není nebezpečný

08.09.2024 11:49 Policie v neděli oznámila, že uzavřela případ domnělého obtěžování nezletilých dívek v OC Chodov v…

Policie hledá Asiata, který měl obtěžovat nezletilé dívky v obchodním domě

06.09.2024 21:20 Muž asijského původu dnes opakovaně obtěžoval nezletilé dívky v jednom z pražských obchodních…

Související:

Nejnovější