Policii se přihlásil muž podezřelý z pokusu o znásilnění v Praze

Muž, který je podezřelý z pokusu o znásilnění v blízkosti Resslovy ulice v Praze 2, se dnes odpoledne sám přihlásil policii. Poznal se na zveřejněném záběru z místa činu. Policisté ho nyní vyslýchají. Na webu to uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Policie ČR

Pokus o znásilnění vyšetřují kriminalisté od čtvrtečního rána. Útočník napadl ve vchodu do jednoho z domů devětačtyřicetiletou ženu, kterou proti její vůli osahával. Napadená žena začala volat o pomoc, načež muž utekl. Policisté dnes zveřejnili video, na které je útočník zachycený. Žádali veřejnost o pomoc s určením totožnosti.

Žena se ve čtvrtek kolem 05:00 vracela z večírku k sobě domů. Nedaleko bydliště si všimla muže ležícího na zemi. Když se ho zeptala, zda nepotřebuje zavolat taxi, začal ženu pronásledovat. Poté, co žena odemkla dveře domu, natlačil ji útočník do chodby. "Povalil ji na zem, rukou zacpal pusu a osahával ji na intimních partiích těla," popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Napadená se bránila a volala o pomoc, čehož se agresor zalekl a dal se na útěk. Křik zaslechli i sousedé a běželi ženě na pomoc, podezřelého už ale nezastihli.

Témata: krimi | Policie ČR

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější