Policisté v Plzni obvinili ženu, která v opilosti chtěla zabít sebe i dítě

Krajští kriminalisté obvinili osmatřicetiletou ženu žijící v Plzni ze spáchání zločinu opilství. Loni 5. července chtěla podle kriminalistů pod vlivem alkoholu usmrtit sebe i svoji dceru. Dceři i sobě svým jednáním způsobila řezná poranění, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková. Pokud se u soudu prokáže její vina, hrozí jí až desetileté vězení.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

"Vyšetřování bylo komplikované, a to zejména s ohledem na vypracování několika znaleckých posudků, které bylo třeba následně prostudovat, aby mohli kriminalisté případ řádně objasnit. Z výsledků posudků vyplynulo, že žena se protiprávního jednání dopustila ve stavu nepříčetnosti," uvedla mluvčí.

Podle serveru krimi-plzen.cz se událost stala v Puškinově ulici loni 5. července kolem 04:00. Policisty přivolala sousedka kvůli křiku a zoufalému dětskému pláči. Na místě našli Bělorusku a její asi čtyřletou dceru, obě s mnoha řeznými ranami po celém těle. Matka na dceru útočila skleněným střepem, uvedl server. Žena nadýchala jedno promile. Dceru záchranáři odvezli na urgentní příjem nemocnice, její matku na chirurgické oddělení a po ošetření na uzavřené oddělení psychiatrie.

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější