Policisté v Plzni obvinili ženu, která v opilosti chtěla zabít sebe i dítě

Krajští kriminalisté obvinili osmatřicetiletou ženu žijící v Plzni ze spáchání zločinu opilství. Loni 5. července chtěla podle kriminalistů pod vlivem alkoholu usmrtit sebe i svoji dceru. Dceři i sobě svým jednáním způsobila řezná poranění, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková. Pokud se u soudu prokáže její vina, hrozí jí až desetileté vězení.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

"Vyšetřování bylo komplikované, a to zejména s ohledem na vypracování několika znaleckých posudků, které bylo třeba následně prostudovat, aby mohli kriminalisté případ řádně objasnit. Z výsledků posudků vyplynulo, že žena se protiprávního jednání dopustila ve stavu nepříčetnosti," uvedla mluvčí.

Podle serveru krimi-plzen.cz se událost stala v Puškinově ulici loni 5. července kolem 04:00. Policisty přivolala sousedka kvůli křiku a zoufalému dětskému pláči. Na místě našli Bělorusku a její asi čtyřletou dceru, obě s mnoha řeznými ranami po celém těle. Matka na dceru útočila skleněným střepem, uvedl server. Žena nadýchala jedno promile. Dceru záchranáři odvezli na urgentní příjem nemocnice, její matku na chirurgické oddělení a po ošetření na uzavřené oddělení psychiatrie.

Matce odloženého novorozence hrozí doživotí. Byl to pokus o vraždu

16.10.2024 21:47 Policie ve středu obvinila z pokusu o vraždu matku novorozence, který byl o víkendu živý nalezen v…

Policie se zabývá nálezem novorozence v kontejneru v Ústí nad Labem

13.10.2024 12:33 Smutným případem se od noci na neděli zabývají policisté z Ústí nad Labem. V místní části Střekov…

Policie zasahovala v Ostravě proti muži, který vyhrožoval učitelce

23.09.2024 11:00 Policie řešila na začátku nového školního týdne dramatické chvíle v jedné ze škol v Ostravě. Rodič…

Související:

Nejnovější