Proč fotbalisté odmítají vakcínu? Ovlivňují je konspirační teorie, tvrdí trenér

Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate se domnívá, že někteří fotbalisté se nenechávají očkovat proti koronaviru, protože je ovlivňují konspirační teorie na sociálních sítích. Britská média v září uvedla, že pouze sedm z 20 klubů anglické Premier League má více než padesátiprocentní proočkovanost kádru.

Očkování, ilustrační foto

Southgate novinářům v pátek řekl, že netuší, kolik jeho svěřenců v národním týmu si nechalo dát vakcínu proti covidu-19. "Hodně hráčů muselo čekat déle. Spousta z nich už nemoc prodělala, takže - a to spekuluji - se možná domnívají, že mají protilátky," uvedl kouč finalistů letošního mistrovství Evropy.

"Ve svém věku jsou také otevřenější některým z těch konspiračních teorií. Sledují více sociální sítě a jsou tedy zřejmě náchylnější k tomuto typu názorů," uvedl Southgate, jenž se domnívá, že vakcinace je v boji s koronavirem nejúčinnější zbraní. "Už to říkám dlouho, neznám lepší způsob, jak se dostat z pandemie, než vakcinační program. Nikdo s ničím jiným nepřišel," dodal bývalý reprezentant.

Southgateovi svěřenci jsou v kvalifikaci o postup na MS v čele tabulky své skupiny, dnes se představí v Andoře a o tři dny později přivítají doma Maďarsko.

Témata: očkování | fotbal

Související:

Nejnovější