Romantická komedie Jedině Tereza se představuje v traileru a na filmovém plakátu

Film Jedině Tereza bude mít v kinech premiéru 9. září a teď se představuje v traileru, který nám přiblíží příběh Terezy a jejího partnera Tomáše. A především naznačí sled omylů, nedorozumění, trapasů, nástrah a často i prapodivných cest k vzájemnému smíření, které umí do života přinášet jedině láska.

film Jedině Tereza

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) už pár let prožívají lásku jako z učebnice. Tomáš jako meteorolog získal skvělou práci televizního moderátora počasí a Tereza se snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný nocleh na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval. Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo.

Jedině Tereza (2021) oficiální trailer (2:11) | zdroj: YouTube


V hlavních rolích Terezy a Tomáše filmu se představí Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič, které zdatně podporují Matouš Ruml, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Anna Schmidtmajerová, Emma Smetana a David Matásek.

Režie se ujal Jaroslav Fuit a komedii Jedině Tereza charakterizuje slovy: „Už od počátku jsem si film pro sebe pojmenoval jako prvorepublikovou komedii. S tím se váže jistá grácie, noblesa a nostalgie. Spolu s kameramanem Viktorem Smutným, architektem Petrem Fořtem, kostýmní výtvarnicí Vladimírou Fomínovou a uměleckou maskérkou Lídou Kopeckou jsme se rozhodli pro jistou nadčasovost a přestože je film současný, chtěli jsme, aby příběh působil jako „ze starých dobrých časů.“

Producentem filmu je společnost Luminar Film (Krajina ve stínu). Romantická komedie Jedině Tereza bude mít premiéru 9. září 2021 a do kin jej uvede distribuční společnost CinemArt., která je i koproducentem tohoto filmu.

Související:

Nejnovější