TikTok se stal nejnavštěvovanější stránkou světa. Překonal hranici miliardy uživatelů měsíčně

Čínská platforma pro sdílení krátkých videí TikTok překonala hranici miliardy aktivních uživatelů měsíčně. Stala se tak nejnavštěvovanější internetovou stránkou na světě a předběhla Google, vyplývá z údajů americké společnosti Cloudflare. Trendem celého letošního roku byl vzestup návštěvnosti sociálních sítí. Na změnu v čele žebříčku upozornil list Le Figaro.

TikTok

TikTok generuje na svých stránkách větší návštěvnost než všechny služby Googlu dohromady, tedy internetový vyhledávač, mapy, překlady, zprávy, letenky a fotografie. Je to poprvé, co se společnost ByteDance, majitel TikToku, dostala na první místo žebříčku. Platforma pro sdílení videí si proti loňskému roku polepšila o šest příček. Na třetím místě za Googlem je Facebook, následuje Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter a WhatsApp.

Popularita TikToku se stupňovala postupně, poprvé měl nejvyšší denní návštěvnost 17. února. Několikrát porazil Google i v dalších měsících. Symbolicky vyhrál podle společnosti Cloudflare v závěru listopadu, kdy TikTok vyhledalo nejvíce uživatelů na Díkůvzdání a hned o den později na velký výprodejový den známý jako Černý pátek (Black Friday).

Během jediného dne v roce, 2. února, byl nejnavštěvovanější stránkou YouTube. Důvodem bylo video barmské cvičitelky aerobiku, která na pozadí svého videa nevědomky zachytila vojenský převrat v zemi. Video se začalo velmi rychle šířit a stalo se základem pro memes a zajistilo tak YouTube na jediný den prvenství, píše Cloudflare.

Témata: internet | TikTok | Google

Související:

Nejnovější