Ukrajinci podezřelí z pokusu o vraždu napadli i dalšího muže

Dvojice Ukrajinců podezřelá z pokusu o vraždu v pražských Dolních Počernicích v Praze 9 údajně napadla několik dní před zmíněným činem i dalšího muže. Při potyčce 28. října ale dvojice nezranila napadeného tak vážně jako mladíka, kterého pak podezřelí podle policie zbili 31. října.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Na webu policie to oznámila mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Napadení, které předcházelo pokusu o vraždu, prověřují policisté jako trestný čin výtržnictví. Po podezřelých nadále pátrají.

Hledaní muži z Ukrajiny, třiadvacetiletý Jaroslav Kopčuk a devětadvacetiletý Mykola Pryn, 28. října stejně jako při pozdějším vážnějším incidentu zaútočili na jiného muže, tentokrát v Počernické ulici v Praze 10. "I v tomto případě došlo k fyzickému napadení jiného muže na ulici, nicméně intenzita jejich jednání naštěstí nebyla natolik závažná," sdělila Siřišťová. Při pozdějším incidentu 31. října v Praze 9 skončil napadený muž s život ohrožujícími poraněními v nemocnici.

Kde se podezřelí skrývají, zatím policisté neví, a proto znovu vyzvali veřejnost o pomoc při pátrání. "I přestože jsme díky zveřejnění pátrání v médiích obdrželi více než desítku poznatků, bohužel se do této chvíle nepodařilo ani jednoho z cizinců vypátrat. Z tohoto důvodu bychom opakovaně chtěli požádat veřejnost o pomoc při jejich dopadení," uvedla mluvčí. "Prosba je současně směřována i na recepční a majitele hotelových a dalších ubytovacích zařízení. Dále kriminalisté zjistili, že hledaní mohou ubytování vyhledávat prostřednictvím sociálních sítí," doplnila.

Lidé, kteří by měli informace o pohybu či pobytu podezřelých, se mají podle mluvčí obrátit na tísňovou linku 158. Lidé by se neměli pokoušet podezřelé sami zadržet, protože dvojice může být podle policie ozbrojená a velmi nebezpečná.

Témata: Policie ČR | krimi

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější