Útok v nemocnici v Českých Budějovicích: Šílenec s mačetou zranil několik lidí

Policisté v pátek odpoledne zasahovali v nemocnici v Českých Budějovicích, kde útočil muž ozbrojený mačetou. Personál ho dokázal zpacifikovat a předat strážcům zákona. Čtyři pracovníci zdravotnického zařízení utrpěli zranění, jsou však mimo ohrožení života.

Muž s mačetou zaútočil v nemocnici v Českých Budějovicích. (16.6.2023)

Jihočeská policie o útoku informovala před půl šestou na twitteru, kde rovněž zveřejnila autentické snímky z místa události. Na fotografiích je mimo jiné vidět spousta krve na podlaze v nemocničních prostorách.

Muž podle policistů zaútočil mačetou na nemocniční personál. "Zranil čtyři osoby lékařského personálu. Útočníka personál znehybnil. Nyní je v rukou policistů. Nikdo z pacientů nebyl zraněn," uvedla policie.

Podle tiskové zprávy nemocnice utrpěli čtyři nelékařští zdravotničtí pracovníci sečná zranění a jsou mimo ohrožení života. Na znehybnění útočníka se kromě personálu podílela i místní bezpečnostní služba.

"Chtěl bych ocenit obětavost a profesionální reakci našich zaměstnanců, díky nimž se podařilo útočníkovi zabránit v pokračování útoku. Důrazně odsuzuji dnešní neospravedlnitelný a brutální útok na zaměstnance nemocnice," uvedl generální ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Témata: Policie ČR | krimi

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Související:

Nejnovější