Uživatelé Twitteru se dnes v některých zemích včetně Česka potýkali s výpadky

Uživatelé internetové sítě Twitter se dnes v některých zemích krátce potýkali s částečnými výpadky, problémy podle serveru Downdetector hlásily desetitisíce lidí, včetně uživatelů z České republiky. Podle agentury Reuters trval výpadek zhruba tři hodiny, vrcholil po 14:00 SELČ. Společnost Twitter později oznámila, že sociální síť už funguje a že problém způsobily "interní systémy". Twitter umožňuje sdílet krátké vzkazy, známé jako tweety.

Ilustrační foto

"Měli jsme potíže s našimi interními systémy, které ovlivnily mnoho z vás po celém světě. Twitter měl znovu fungovat jako obvykle," uvedl provozovatel sociální sítě.

Twitter měl na konci prvního čtvrtletí 229 milionů uživatelů. Na převzetí platformy za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč) se letos dohodl miliardář Elon Musk, minulý týden však oznámil, že od dohody odstupuje. Twitter na něj za to podal žalobu a trvá na dokončení transakce.

Výpadky u internetových služeb nejsou neobvyklé. Twitter měl rozsáhlý výpadek v únoru, který odůvodnil závadou softwaru.

Podle analytika společnosti Well Fargo Securities Briana Fitzgeralda je sociální síť Twitter hostována na Amazon Web Services a od roku 2018 začala jako sekundárního dodavatele používat Google Cloud Platform. "Nezdá se, že by to byl problém s jeho cloudovými dodavateli, protože ostatní služby běží dál," řekl Fitzgerald agentuře Reuters.

Témata: Twitter

Vědci spočítali, kolik lidí trpí obezitou. Číslo je alarmující

02.03.2024 10:10 Podle serveru BBC, který se odvolává na studii zveřejněnou v odborném časopise The Lancet, je na…

Související:

Nejnovější