V nemocnici v Třinci se ráno střílelo, policie incident vyšetřuje

V areálu třinecké nemocnice se dnes ráno střílelo. ČTK to řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková. Podle informací ČTK po konfliktu střelce s ostrahou zdravotnického zařízení zazněl jeden výstřel. Policie uvedla, že nikdo nebyl zraněn.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

V souvislosti se střelbou policisté zadrželi dva muže, podezřívá je z vydírání, za což jim hrozí až osmileté vězení. U jednoho z nich zajistili samonabíjecí pušku. Podle vedení nemocnice střelba chod zařízení nijak neovlivnila.

"Dnes v brzkých ranních hodinách došlo v areálu nemocnice v Třinci k výstřelu, ke zranění osob nedošlo. V této souvislosti policisté speciální pořádkové jednotky zadrželi dvě osoby," uvedla Jiroušková. Oba zadržení jsou podle ní podnapilí. "Budeme s nimi pracovat, jakmile to okolnosti dovolí. K výstřelu došlo po slovním a fyzickém konfliktu mezi ostrahou objektu a jedním ze zadržených mužů," doplnila.

Policie potvrdila, že střílel jeden ze zadržených mužů. "Zajistili jsme zbraň, kterou měl mít podezřelý na místě události. Jedná se o legálně drženou samonabíjecí pušku," řekla mluvčí. Kriminalisté začali případ vyšetřovat kvůli podezření ze spáchání trestného činu vydírání. Podezřelí jsou nyní oba muži. Hrozí jim až osmiletý pobyt ve vězení.

Mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková ČTK řekla, že se střílelo před vrátnicí Nemocnice Třinec okolo 03:00. "Provoz nemocnice není nijak omezen. S ohledem na policejní vyšetřování se nemůžeme k této mimořádné události dále vyjadřovat," řekla.

Střelbu v nemocnici policisté řešili před Vánocemi 2019 v areálu ostravské fakultní nemocnice. Dvaačtyřicetiletý střelec tam tehdy útočil na pacienty v čekárně s představou, že je nevyléčitelně nemocný a lékaři mu nechtějí pomoci. Muž zabil sedm lidí a další zranil. Pak zastřelil sebe. Policie případ odložila, protože pachatel je mrtvý.

Témata: Policie ČR

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější