Zdrogovaný muž ohrožoval řidiče u Hranic, policisty považoval za mimozemšťany

Na trase zhruba 20 kilometrů mezi Valašským Meziříčím a Hranicemi ohrožoval ostatní řidiče zdrogovaný osmačtyřicetiletý muž za volantem dodávky. Po silnici kličkoval a najížděl do protisměru, takže ostatní museli zastavovat u krajnice. Řidiče se podařilo zpacifikovat policistům až u hranických kasáren, kde si je muž pod vlivem pervitinu pletl s mimozemšťany a odmítal opustit vozidlo.

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Při incidentu nebyl nikdo zraněn, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zásah se odehrál v pondělí večer; policisté se snažili dodávku nejprve zastavit v Černotíně, řidič však na jejich výzvy nereagoval. "Řidič pokračoval dál směrem do Hranic a choval se velmi nevyzpytatelně a nebezpečně. Dojel až na ulici Hranickou kolem kasáren a dál pokračoval na kruhový objezd, který celý projel a vyjel čtvrtým výjezdem zase zpátky do Hranic, kde u hlavní brány kasáren zastavil," popsala policejní mluvčí.

Hlídka na míst řidiče vyzvala, aby vypnul motor a vystoupil. "Muž na to nereagoval a přes stažené boční okno na zasahující policisty řval, že jsou mimozemšťané, ať ho nechají na pokoji, a ve vozidle se zamknul a nemínil ho opustit," popsala Zajícová. Muž si poté přesedl na místo spolujezdce a nasadil si bílé rukavice. Po pár minutách sám vystoupil a poté, co se zaťatými pěstmi směřoval k jednomu z policistů, byl zpacifikován. Orientační test na návykové látky byl pozitivní na pervitin, převezen byl na záchytnou stanici v Olomouci.

Témata: Policie ČR

Policie na Domažlicku pátrá po ozbrojených pachatelích loupežného přepadení

12.04.2024 12:55 Na Domažlicku probíhá od noci na pátek rozsáhlé pátrání po ozbrojených pachatelích loupežného…

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Související:

Nejnovější