Zemřel zpěvák Omegy János Kóbor. Odmítal očkování, podlehl covidu

Ve věku 78 let dnes zemřela maďarská rocková legenda János Kóbor. Informovala o tom na facebooku skupina Omega, jejímž byl Kóbor frontmanem. Podle agentury DPA byl zpěvák od začátku listopadu v nemocnici v kritickém stavu způsobeném covidem-19.

János Kóbor

Omega, která je považována za nejúspěšnější skupinu maďarské rockové historie, patřila v 70. a 80. letech minulého století k nejpopulárnějším rockovým souborům v celé střední Evropě. Uskupení založené v roce 1962 vydalo celkem 17 alb, kterých se celosvětově prodalo více než 50 milionů kusů.

Omega - Gyöngyhajú lány (5:58) | zdroj: YouTube

Kóbor vystudoval technickou univerzitu v Budapešti, oboru se ale nikdy nevěnoval. Dal přednost hudbě. Díky tomu si mohli jeho fanoušci vychutnávat takové hity jako například Gyöngyhajú lány, který čeští fanoušci znají v podání Aleše Brichty pod názvem Dívka s perlami ve vlasech.

Poslední album s názvem Testament vydala Omega koncem minulého roku. Tvorbě se chtěl Kóbor věnovat i dál. Nakonec se mu ale stal osudným koronavirus, proti němuž se odmítl očkovat s tím, že je jeho imunitní systém dostatečně odolný.

Témata: János Kóbor | úmrtí

Související:

Nejnovější