Jaký je mezi lidmi zájem o olympiádu? Nelichotivá čísla

Olympijské hry v Tokiu za první týden od zahájení sledovalo na obrazovkách České televize 3,3 milionu diváků. Celé hry v Riu de Janeiro před pět lety sledovalo 5,5 milionu lidí.

Olympijské hry, ilustrační foto

Nejsledovanějším letošním přenosem bylo zatím páteční finále judisty Lukáše Krpálka, které vidělo 494.000 lidí, tedy 40,85 procenta diváků před obrazovkami, sdělila dnes ČTK mluvčí České televize Karolína Blinková. Před pěti lety Krpálkovo zlaté finále viděl milion lidí.

Podle Blinkové sledovanost nelze s posledními letními olympijskými hrami srovnávat, protože v současnosti jsou hlavní sportovní souboje kvůli časovému posunu v ranních a dopoledních hodinách, naopak při předchozí olympiádě byly nejsledovanější přenosy v divácky atraktivnějších časech po 18:00. hodině.

"Oproti LOH 2016 se navíc výrazně liší vysílání České televize. Zatímco LOH 2016 jsme mohli vysílat na dvou programech a osmi streamech, a kromě české účasti nabízet medailovou fázi téměř všech sportů, nyní můžeme dle sublicenčních ujednání využít pouze jeden program a nemáme k dispozici stream," uvedla Blinková.

Krpálek v pátek v tokijském finále ve váze nad 100 kilogramů přemohl Gruzínce Gurama Tušišviliho a navázal na Rio, kde dominoval v nižší kategorii do 100 kg.

Sledovaný byl také zahajovací ceremoniál, který vidělo 433.000 diváků, tedy třetina lidí, kteří se dívali v té době na televizi. Zahájení letních olympijských her v Riu před pěti lety sledovalo 364.000 lidí.

Nyní má česká olympijská výprava v Tokiu na kontě šest medailí, z toho tři zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou, navíc díky tenistkám přibudou další dvě medaile minimálně stříbrné hodnoty.

Související:

Nejnovější