Policie vyšetřuje požár v Českém Švýcarsku pro obecné ohrožení

Policie vyšetřuje požár v Českém Švýcarsku jako trestný čin obecné ohrožení, původně ho vyšetřovala jako obecné ohrožení z nedbalosti. Upozornila na to Česká televize, ČTK informaci potvrdila policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Požár lesa u Hřenska (červenec 2022)

"Na základě vyhodnocení dosud získaných informací a důkazů jsme případ překvalifikovali na trestný čin obecného ohrožení. Příčina požáru je nadále předmětem prověřování," řekla ČTK Kubíčková.

Na případu pracuje speciální tým krajských kriminalistů s pracovním názvem Park, který spolupracuje s děčínskými kolegy. "V současné době provádíme ohledání místa činu v jednotlivých sektorech za účelem zjištění kriminalistického ohniska požáru. Spolupracujeme s vyšetřovateli hasičů. Prověřování bude trvat pravděpodobně ještě v řádu několika týdnů až měsíců," doplnila mluvčí.

Nejrozsáhlejší požár v České republice se rozhořel 24. července, zasáhl plochu o velikosti 1060 hektarů. Na místě se vystřídalo zhruba 6000 hasičů a 400 kusů techniky. Evakuovat se museli lidé z Hřenska a jeho částí a také z Vysoké Lípy u Jetřichovic.

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější