Policie zadržela na D1 dva migranty, cestovali ukrytí v podvozku kamionu

Policie v pátek zadržela na odpočívadle na 112. kilometru dálnice D1 na Vysočině dva migranty, cestovali ukrytí v prostoru podvozku kamionu. Uvedli, že pocházejí z Alžírska, neměli u sebe žádné doklady. Policie s nimi zahájila správní řízení, umístěni byli do zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty. ČTK to dnes sdělila mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Policie ČR

"Oba shodně uvedli, že přicestovali ze Srbska na podvozku nákladního vozidla. Když vozidlo na dálnici zpomalilo, sjelo z dálnice a zastavovalo v prostoru odpočívadla, tak z úkrytu podvozku vyskočili," uvedla Čírtková. Policisté později muže identifikovali jako Alžířany ve věku 23 a 32 let. Oba museli být testovaní na covid-19, výsledek byl negativní.

Úkryt na podvozku kamionu volí řada cizinců. Na Vysočině tento měsíc zadržela policie na dálnici mladistvého a muže, který z podvozku kamionu vypadl. Ošetřili jej v jihlavské nemocnici. V červenci zadržela policie čtveřici mladých Afghánců, kteří se snažili dostat do Německa, a čtyři běžence z Maroka.

Migranty loni policie na Vysočině zadržela ve 29 případech, v některých najednou zadržela několik desítek lidí. V roce 2019 bylo stejných zásahů 18.

Témata: dálnice D1 | uprchlíci

Policie varuje před podvodníky, kteří lákají na údajný přeplatek na dani

22.03.2024 16:06 Policie opět upozornila na nový a sofistikovaný podvod, kdy se pachatelé vydávají za pracovníky…

Policie informovala o anonymní hrozbě vůči univerzitám

11.03.2024 11:04 Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na…

Vražda v Hořovicích: Zemřely dvě děti a žena, podezřelým je její partner

25.02.2024 09:25 Středočeská policie vyšetřuje od soboty případ trojnásobné vraždy v bytovém domě v Hořovicích na…

Související:

Nejnovější