Nová Škoda Fabia dnes oficiálně vstupuje na český trh. Kterou výbavu lidé nejvíc objednávají?

Škoda Fabia úspěšně působí na trhu již 22 let, právě nyní startuje prodej její čtvrté generace. Automobilka zve zájemce k testovacím jízdám, předváděcí vozy jsou již k dispozici u jednotlivých prodejců. V předprodeji si vůz závazně rezervovalo přes 4700 zákazníků, dodávky začnou v nejbližších dnech.

Škoda Fabia 2021

Škoda Fabia 4. generace se dostává do autorizované obchodní sítě. Česká automobilka v Česku již registruje více než 4700 závazných objednávek.

Přes 70 % zákazníků dosud zvolilo vyšší výbavový stupeň Style, nejžádanější motorizací je přeplňovaný tříválec 1,0 TSI s výkonem 70 kW (95 k) a pětistupňovou manuální převodovkou a nejoblíbenější barvou je zatím šedá Graphite (na obrázku).

Nový model vstupuje na trh za doporučené prodejní ceny od 329.900 Kč. Čtvrtá generace modelu Fabia využívá platformu MQB-A0, díky které oproti předchůdci výrazně vyrostla. Pohánět ji budou motory nové generace Evo.

Například konkurenční Hyundai i20 startuje v Česku na ceně 279.990 Kč, Dacia Sandero na 239.000 Kč, Ford Fiesta se dá pořídit od 324.900 korun a Toyota Yaris od 350.000 korun.

Čtvrtá generace modelu Fabia se bude nabízet pouze ve variantě hatchback. Fabia Combi se ve čtvrté generaci již vyrábět nebude, důvodem mají být přísné emisní limity, kvůli kterým je potřeba vyrábět více elektromobilů. Těm ustoupí právě dlouhá verze fabie.

Škoda Auto loni dodala celosvětově přes jeden milion aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích.

Průměrná mzda loni nominálně stoupla, ale reálně poklesla

05.03.2024 15:34 Průměrná mzda činila v loňském roce 43 341 korun, v meziročním srovnání byla o více než tři tisíce…

Související:

Nejnovější